Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Την Δευτέρα συνεδριάζει η ΠΟΣ. Νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον ΟΣΕ. 5ωρη στάση εργασίας στις 8 Σεπτεμβρίου.

Την Δευτέρα συνεδριάζει η διοίκηση της ΠΟΣ όπου τα πρωτοβάθμια σωματεία της δυνάμεως της θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τους τρόπους αντιδράσεις απέναντι στα σκληρά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στον τομέα των σιδηροδρόμων. Ως πρώτη αντίδραση που έχει αποφασίσει η ΠΟΣ είναι να συμμετάσχει στην πεντάωρη στάση εργασίας για τις 8 Σεπτεμβρίου και στις ώρες από 11 το πρωί μέχρι της 4 το απόγευμα.
Κοινή σύσκεψη συνδικάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ.
Κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης, συζητήθηκε η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των ΔΕΚΟ που έχει σχέση με τις δημόσιες μεταφορές και σύμφωνα με τα συνδικάτα περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις εργαζομένων, μείωση μισθών και κατάργηση κεκτημένων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε συγκεκριμένα η πραγματοποίηση πεντάωρης στάσης εργασίας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και κοινή Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ που θα περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στις μεταφορές και τις θέσεις των εργαζομένων για δημόσιες και με κοινωνικό χαρακτήρα συγκοινωνίες. Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την απαξίωση των ΔΕΚΟ-Μεταφορών, όπως αναφέρουν, καθώς και άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς