Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Προαστιακός στην Πάτρα

Άρχισαν από τις 5 Ιουλίου, τα νέα δρομολόγια του ΟΣΕ, που θα συνδέουν την Πάτρα με το Ρίο.
Η νέα υπηρεσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιλαμβάνει:
- Δρομολόγια που αναχωρούν από τον εμπορευματικό σταθμό του Αγίου Ανδρέα (οδός Παπαφλέσσα) ανά μία ώρα , το διάστημα 6.30 το πρωϊ μέχρι 10.30 το βράδυ.
- Δρομολόγια που αναχωρούν από τον επιβατικό σταθμό του Ρίου (οδός Σώμερσετ) ανά μία ώρα, το διάστημα 7.10 το πρωϊ, μέχρι 11.10 το βράδυ.
- Σύνδεση με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Νοσοκομείο με λεωφορείο, με το ίδιο εισιτήριο.
Ο συνολικός χρόνος ταξιδιού ανέρχεται σε 15 λεπτά της ώρας και μέχρι τώρα, πραγματοποιείται μία στάση, στον κεντρικό επιβατικό σταθμό της Πάτρας (πλατεία Τριών Συμμάχων).
Το κόστος απλής μετάβασης ανέρχεται σε 1,40 ευρώ και για τους φοιτητές σε 1,00 ευρώ, ενώ διατίθενται μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών έναντι 20,00 ευρώ και 10,00 ευρώ για τους φοιτητές.
Εισιτήρια και κάρτες προμηθεύεται κανείς από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.
Το Δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ – Παράρτημα Πατρών «χαιρετίζει το εγχείρημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μιας και κατ΄επανάληψη τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει το θέμα της ανάπτυξης Προαστιακού σιδηροδρόμου στην ευρύτερη περιοχή Πατρών (Ψαθόπυργος – Κάτω Αχαϊα), για την αξιόπιστη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων, τη βελτίωση της κυκλοφοριακής λειτουργίας της πόλης, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
ΕΡΤ