Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

«Δεν πάει άλλο». Άποψη του κ. Νίκου Χαγιάρη Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος


Επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει τέλος στις συκοφαντίες και στα ψέματα που γράφονται καθημερινά στα έντυπα ΜΜΕ και όχι μόνο! Διάβασα σήμερα τα δημοσιεύματα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" και η αγανάκτησή μου έφτασε σε ανεξέλεγκτα όρια! Τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια προσπαθούν να παρουσιάσουν ένα ΟΣΕ που, ούτε λίγο ούτε πολύ, έφθασε ως δια μαγείας σε αυτό το "χάλι". Λες και ξυπνήσαμε ένα πρωί όλοι οι Σιδηροδρομικοί και με 'έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η επιχείρηση είναι καταχρεωμένη και με ένα έλλειμμα-ΤΕΡΑΣ! Κανείς δεν βγαίνει όμως να εξηγήσει στον κόσμο που διαβάζει αυτά τα "εκτρώματα", γιατί ο ΟΣΕ έφθασε εδώ που έφθασε. Κανείς δε βγαίνει να πει στον κόσμο ότι το χρέος του ΟΣΕ οφείλεται στη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ που κατέχει ο Όμιλος να δανείζεται, με αστρονομικά επιτόκια, για να κατασκευάσει τις σιδηροδρομικές υποδομές! Ποιό άλλο μεταφορικό μέσο στην Ελλάδα χρεώνεται για κατασκευές υποδομών σε λιμάνια και αυτοκινητόδρομους κλπ; ΚΑΝΕΝΑ.... ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΜΜΕ!! Κανείς δεν βγαίνει να πει στον κόσμο ότι το ελληνικό κράτος ΟΦΕΙΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΣΕ, τα οποία ακόμη τα περιμένουμε, από υποχρεώσεις Δημόσιας Υπηρεσίας (ΥΔΥ). Πρέπει να εξηγήσουμε στο επιβατικό κοινό ότι ,διαχρονικά, οι Διοικήσεις στον ΟΣΕ μόνο κακό έκαναν στην ανάπτυξη του Ομίλου! Να δώσουμε και παραδείγματα , αν χρειαστεί για να καταλάβουν τι λέμε. Να θυμηθούμε, για παράδειγμα, την αγορά των ηλεκτροκίνητων DESIRO αξίας πολλών δισ. ευρώ , τα οποία σκούριαζαν για πολλά χρόνια χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αφού η ηλεκτροδοτούμενη γραμμή δεν είχε ολοκληρωθεί! Να θυμηθούμε την απαράδεκτη ολιγωρία της Διοίκησης στη παραγγελία τροχών με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν ΔΗ και να μειωθεί το έργο! Να θυμηθούμε την ανικανότητα των Διοικήσεων στην απορρόφηση των Ευρωπαϊκών κονδυλίων που προοριζόταν για τον Σιδηρόδρομο! Βγαίνουν σήμερα , ΣΚΟΠΙΜΑ, και παρουσιάζουν τον Έλληνα Σιδηροδρομικό πάμπλουτο!!! Γράφονται ,ΣΚΟΠΙΜΑ, για σιδηροδρομικούς των 100.000 , των 90000 και των 80000 ευρώ (ετήσιο εισόδημα) χωρίς να εξηγεί κανείς το πως μπορεί να συμβαίνει αυτό όταν η πλειοψηφία των Σιδηροδρομικών αμείβεται με 1500 έως 2000 ευρώ. Διερωτούνται οι κονδυλοφόροι των μεγάλων αθηναϊκών εφημερίδων πως είναι δυνατόν να αυξήθηκε το κόστος μισθοδοσίας από τη στιγμή που μειώθηκε δραματικά το προσωπικό. Να πάτε να ρωτήσετε αυτούς που βάζουν την υπογραφή τους φαρδιά πλατειά στα φύλλα μισθοδοσίας! ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 100000 Ή 90000 ευρώ επειδή έτσι του άρεσε! Η έλλειψη προσωπικού δημιούργησε ανισότητες στους μισθούς των Σιδηροδρομικών. Είναι λογικό , ένας μηχανοδηγός ή ένας Προϊστάμενος αμαξ/χιων ή ένας Σταθμάρχης που εργάζονται με βάρδιες, νύχτες, Κυριακές , Πάσχα, Χριστούγεννα εκτός έδρας και υπερωριακά 25 με 30 μέρες το μήνα, να αμείβονται καλά! Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή; Γιατί δεν δημοσιεύουν και κάποιο Φ.Μ. διοικητικού υπ. ΟΣΕ που εργάζεται 5θήμερο και αμείβεται με 1300 ευρώ; Γιατί δε γράφει κανείς για τους λιμενεργάτες στα λιμάνια που οι μισθοί τους είναι πολύ υψηλοί;
Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟΣ!
ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΥΡΙΟΙ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΦΤΩΧΟΣ!! ΑΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ; ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ( γιατί ο "Μπρούκλης" σιδηροδρομικός δεν έχει ανάγκη από συμβάσεις !!!) ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ!! Γνωρίζουν καλά εκεί έξω πως ένας άρτιος σιδηρόδρομος θα χαλάσει το μοίρασμα της πίτας στις μεταφορές στην Ελλάδα! ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!
Πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε δυναμικά σαν Συνδικαλιστικό Κίνημα. Να απαλλαγούμε από τις εσωστρέφειές μας και να βγούμε δυναμικά στην κοινωνία ! Να ακουστεί η φωνή του Σιδηροδρομικού! Να δώσουμε στην κοινωνία να καταλάβει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στον όμιλο ΟΣΕ είτε με το προσωπικό είτε με αυτή καθαυτή την επιχείρηση. Να πιέσουμε τη νέα κυβέρνηση να μας γνωστοποιήσει επιτέλους τα σχέδια της ( αν υπάρχουν) για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ!
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ!!
ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ!!
ΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ!!
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!
ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!
ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΓΕΡΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΟΙ!!!!